1. Anasayfa
  2. Gündem

Twitter Reddit Amazon ve Twitch çöktü mü? 8 Haziran


0

Twitter Reddit Amazon ve Twitch çöktü mü?

Dünya üzerinde çokça kullanılan ve her geçen gün daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşan Twitter, Reddit, Amazon ve Twitch gibi farklı kategorilere ait markaların internet sitelerinde meydana gelen sorunlar ve kullanıcıların ilettiği şikayetler son saatler içerisinde ortalama olarak %1000 artış gösterdi.

Bu yazımıza bakmalısınız: WhatsApp’ın Sizden Aldığı Bilgileri Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Adsiz tasarim 11
Twitter, Reddit, Amazon ve Twitch çöktü mü?

Twitch çöktü mü?

Kullanıcıların saat başına yaptıkları ortalama şikayet sayısı büyük bir artış var. Twitch, standart bir saatte ortalama olarak 10 şikayet alırken, son 1 saat içerisinde bu sayı 5600’ü geçti. Aynı zamanda dünyanın en büyük alışveriş ağlarından birisi olan Amazon’a son 1 saatte yapılan şikayet sayısı 2800’ü aştı. En büyük şikayet sayısına ulaşan marka ise Reddit oldu. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal platform Reddit son bir saat içerisinde kullanıcıları tarafından 20.000’den fazla şikayet aldı.

Dünya çapında binlerce farklı markanın internet sitesinde aynı anda meydana gelen çökmeler ve aksaklıkların sebebi hala bilinmiyor.

deb076f0 8341 47b4 bd7a de73cfb81289

Twitter, Reddit, Amazon, Twitch, Paypal, CNN gibi pek çok farklı sitenin çökmesine veya pek çoğunda da aksaklık yaşamasına neden olan bu olayın bir siber saldırı olduğu düşünülse de siteleri etkileyen sorunun ne olduğuna ilişkin ise henüz bir bilgi geçilmedi.

Makale yazarı ve öğrenci, aynı zamanda internet dünyasın da yer kazanmaya çalışan biri.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir