1. Anasayfa
  2. Yaşam

Krep Nasıl Yapılır? En Lezzetli Tarif


0

Krep Nasıl Yapılır

Krep kahvaltılara dahil edilen lezzetli ve basit bir yiyecektir. Hemen hemen herkesin damak tadına uygun olması nedeniyle de oldukça sevilmektedir. Krep nasıl yapılır diye soruyorsanız eğer oldukça kolaydır ve malzemeleri de her evde olan malzemeler olması sebebiyle de çok rahatlıkla herkes tarafından kahvaltılara dahil edilebilecek bir yiyecektir.

Bu yazımıza bakmalısın: Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Krep nasil yapilir
Krep nasıl yapılır?

Krep yapımı için kaç kişi olduğunuza göre malzemeler değişiklik gösterecektir. Yaklaşık 10 adet krep için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir:

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yaklaşık 1 su bardağı un
  • Damak tadına göre tuz

Krep yapılırken malzemelerin ölçülerinin büyük oranda bir önemi yoktur bu sebeple de kıvamını tutturmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz 2 su bardağı süt yerine 1 su bardağı su ve süt de ekleyebilirsiniz. Daha sonrasında var ise krep tavasında, yoksa da herhangi orta genişlikte bir tava içerisinde biraz yağ eritin. Yağı erimiş, biraz ısınmış tavanın içerisine hazırladığınız krep hamurundan ince bir kalınlık oluşturabileceğin miktarda dökerek tavaya dağıtın. 2 tarafını da pişirdikten sonra kahvaltı sofralarında yer almak için krepleriniz hazırdır.

Makale yazarı ve öğrenci, aynı zamanda internet dünyasın da yer kazanmaya çalışan biri.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir