1. Anasayfa
  2. Yaşam

Tütsü en iyi şekilde nasıl yapılır? 2021


0

Tütsü Nasıl Yapılır

Tütsü özellikle yoga ya da meditasyon gibi ruhani sporlarla ilgilenen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilse de hoş kokuları sebebiyle hemen hemen herkesin ilgisini çekmektedir. Kimyasal olan sprey kokulardan haz etmeyen kişiler, hoş görüntüleri nedeniyle de tütsüleri sıklıkla tercih etmektedir. Kimi insanlar da kendi tütsülerini yaparak diledikleri bitkilerin kokusunu aynı anda almak istemektedir

Bu yazımıza bakmalısın: İnternetten Para Kazanma Yolları 2021 – Kolay Yoldan Para Kazanmak

Tütsü nasıl yapılır diye soruyorsanız eğer öncelikle çiçeklerin olduğu mevsimde tütsü yapmanı gerekmektedir. Tütsü yaparken dilediğiniz çiçeği seçebilirsiniz. Ayrıca tütsülerinizin etkisini artırabilmek için yağ da kullanabilirsiniz. Tütsü yapacağınız zaman seçtiğiniz bitkileri yapraklarından ayırın ve otlarla sıkı bir şekilde pamuk ipliği ile birbirine bağlayarak ters bir şekilde kurumaya bırakmanız gerekir.

Yapmış olduğunuz tütsüler yaklaşık 2 ya da 3 hafta gibi tütsünüz kullanıma hazır hale gelebilmektedir. Bitkilerin çiçeklerinin çok iyi bir şekilde kurutulması gerekmektedir. Aksi taktirde hazırladığınız tütsü yanmayarak emekleriniz boşa gidecektir. Bu sebeple de yaptığınız tütsünün kurutma süresini duruma göre biraz daha uzatabilirsiniz. İyi bir şekilde kurumuş olan bitkilerinizi yanmayacak bir kap içerisinde yakarak kokusunu doyasıya yaşayabilirsiniz.

TUTSU NASIL YAPILIR
Tütsü nasıl yapılır

Tütsü Yaparken Hangi Çiçekler Kullanılmalı

Tütsü yaparken kullanılacak çiçekler konusunda özgürsünüz. Yine de bitkilerin özelliklerini bilmeniz isteğinize göre doğru tütsüyü yapmanıza yarar sağlayacaktır. Eğer ki biraz rahatlamak ve belki daha iyi bir uyku uyumak istiyorsanız, lavanta, adaçayı papatya gibi bitkileri tercih edebilirsiniz.

Karanfil, gül, tarçın, gardenya, sümbül, defne yaprağı, limon otu, biberiye, kekik gibi aklınıza kokusu gelen herhangi bir bitkiyi kendiniz için seçebilirsiniz. Ayrıca bu bitkiler arasından istediğinizi birlikte kullanabilirsiniz. Deneyerek de kendi oluşturduğunuz tütsülerin üzerinizde bıraktığı etkiye göre kendi enerji tütsülerinizi hazırlayabilirsiniz.

Tütsülerinizi çeşitli yağlar ile zenginleştirebilirsiniz. Badem yağı, lavanta yağı, nane yağı, gardenya yağı, sandal ağacı yağı, misk yağı gibi dilediğiniz kokulu herhangi bir yağı tütsünüz ile kullanabilirsiniz. Bu yağları tütsünüzü yakmadan önce çiçeklerin üzerine birkaç damla dökerek hafif kurumasını bekleyebilirsiniz. Ya da tütsü yaktığınız tabak ısınmış ise en sıcak yerine 3-4 damla dökmeniz de oldukça etkili olacaktır.

Makale yazarı ve öğrenci, aynı zamanda internet dünyasın da yer kazanmaya çalışan biri.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir